Tilbage til blog-oversigt

Ny momsrapport, nye finansudtræk, og lidt mere kontrol over MobilePay

Udgivet for 6 måneder siden, senest opdateret 21/12/2023


Denne gang har vi lidt nye finansudtræk, og så har vi endnu en ny funktion der kan hjælpe dig med at holde MobilePay-gebyrerne nede.

Der er også lidt andre småjusteringer, men vi har prøvet at fremhæve det vigtigste med fed, hvis du gerne vil skimme hurtigt igennem opdateringen her.

Ny momsrapport og regnskabsudtræk

Momsrapporten

Vi har opdateret momsrapporten i SkvizBiz, så den nu indeholder præcis de felter du skal udfylde når du indberetter moms, og i samme rækkefølge. Moms-afstemningen har også fået et nyt design, så den nu er integreret direkte i momsrapporten.
Rapporten understøtter også alle felterne til EU-moms og rubrikker til oplysning af køb og salg i og uden for EU, forudsat at du sætter dine momssatser og din kontoplan op til det.
Den nye momsrapport er samtidig en forberedelse til at SkvizBiz snart kommer til at kunne indberette momsen for dig 😮 Men det kommer der mere om når funktionen er helt klar.

Hvis du gerne vil bruge den nye momsrapport, så kræver det at du kobler din kontoplan i SkvizBiz sammen med den offentlige standard-kontoplan, som vi beskrev i opslaget Større opdateringer til finansmodulet.
Men bare rolig, hvis du ikke mapper dine finanskonti, så får du bare stadig den gamle momsrapport at se, så det er ikke noget du skal stresse over 😎
Og der er en boks over den gamle momsrapport der viser hvilke finanskonti der mangler at blive mappet før den nye momsrapport bliver tilgængelig, så du hele tiden ved hvor langt du er i processen.

Og forresten, mens vi var i maskinrummet så har vi også gjort både momsrapporten og saldobalancen (som momsrapporten i virkeligheden bygger ovenpå) en del hurtigere. 💨

Nye udtræk

Vi har også to nye udtræk som SkvizBiz skal kunne lave i forbindelse med den nye regnskabslov: Et udtræk der kan bruges til at uploade sit årsregnskab til "Regnskab Basis", og et standard-udtræk der kan bruges til at overføre posteringer fra SkvizBiz til andre systemer. Begge udtræk følger det format der kaldes "SAF-T". Og hvis det ikke siger dig noget, så er det sikkert bare fordi du ikke har brug for det 👍

MobilePay

For nogle uger siden præsenterede vi muligheden for at sætte et loft for hvornår kunder fik tilbudt at betale med MobilePay, så du bedre kunne holde styr på gebyrerne. Men nu kan du også til- eller fravælge muligheden for at betale med MobilePay på enkelte kunder. På den måde kan du sikre dig at en bestemt kunde altid kan betale med MobilePay, uanset beløbet. Eller du kan vælge en gruppe af kunder fra og sørge for at de aldrig får tilbudt muligheden.
Og så kan du i øvrigt også bruge det smarte søgefelt i kundeoversigten til at filtrere kunder ud fra om de får tilbudt MobilePay eller ej.

API

Der er nu også mulighed i API'et for at vælge hvordan nyoprettede kunder skal have deres faktura, ved hjælp af feltet invoice_media.

Prisjustering af kunder

Der er nu kommet en genvej fra prisjusteringslisten til at redigere de markerede kunder. Det kan være praktisk hvis du gerne manuelt vil skrive noget i feltet "Husk næste gang" hos de berørte kunder, eller gerne vil indføre et faktureringsgebyr i forbindelse med prisjusteringen.
Og så er der kommet et par nye søgemuligheder når du udvælger kunder i prisjusteringen: "Oprettet" og "Senest prisjusteret". De svarer til de filtreringsmuligheder du allerede har i højre side, men giver dig mulighed for kun at udvælge kunder der er oprettet eller prisjusteret efter en bestemt dato. Det er ikke tit der er behov for det, men når der er, så er det praktisk at have muligheden!

Småjusteringer

Og til sidst lige en lynrunde med andre småjusteringer rundt omkring:

  • Der er kommet skiftende farver på overvågede konti i kassekladden.
  • Vi har tilføjet en advarsel når man flytter en aftale til en periode hvor den er stoppet. (Tidligere fik man kun en advarsel hvis man flyttede den ind i en periode hvor den var pauset, og det er jo ikke helt det samme).
  • "Nets" er blevet rettet til "Mastercard" alle steder.
  • Du kan nu søge specifikt efter debet og kredit i kassekladden. Den "almindelige" beløb-søgning søger nu bare efter beløbet uanset fortegn.
  • Når man i forbindelse med færdigmeldingen tilføjer en ekstra opgave på en kunde, og bruger en af kundens skabeloner hvor der ikke skulle bogføres moms, så præsenteres momsen nu rigtigt. Før gik systemet bare altid ud fra 25% salgsmoms, men nu hentes satsen fra aftaleskabelonen, ligesom den hele tiden har gjort i "Manuel ordre". (Momsen er i øvrigt hele tiden blevet bogført korrekt, det så bare misvisende ud på skærmen.)
  • Koordinater og "Tillad MobilePay-betalinger" kommer nu med i backupudtrækket fra kundeoversigten.
  • Funktionen "Placer kunde på rute" kan nu håndtere ruter med op til 400 kunder – Ligesom "Optimer rute" har kunnet længe.

Status

Og så lige en statusopdatering her til sidst:
SkvizBiz er i kontakt med Erhvervsstyrelsen og er ved at få lagt sidste hånd på de funktioner der skal til, for at SkvizBiz også bliver en godkendt udbyder af standardregnskabssystemer. Men det kommer der snart mere om.

Opdatering 2023-12-21: SkvizBiz er nu godkendt som standard-bogføringssystem. Læs mere her